marți, 24 septembrie 2019

TRIGOANE CU FRUNZE DE SFECLĂ / SPANAC - rețeta pas cu pas



Plăcințelele / trigoanele cu umplutură de frunze de sfeclă sunt foarte gustoase și  provin din insula greacă Mytilene.

https://gbc-cdn-public-media.azureedge.net/img80275.768x512.jpg


INGREDIENTE


400 g aluat foietaj
100 g Frunze de sfeclă /sau spanac
1 tulpină medie de praz
1 ceapă mică
2-3 căței de usturoi
350 g feta
ulei de măsline
suc de lămâie
sare, piper negru proaspăt măcinat
1 ou pentru ungere


 MOD  DE  PREPARARE - PAS CU PAS


https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/bafd42b4.jpg

Cojiți ceapa și tăiați-o în cubulețe foarte mici. Cojiți și tocați usturoiul în felii subțiri. Clătește prazul, tăiat în inele subțiri. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți ceapa, prazul și usturoiul la foc mic.


https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/bcb154ab.jpg
    


iați  vârfurile frunzei  de  sfeclă tăiați capetele cele mai dure, tocați bine restul - se pun apoi  în tigaie cu amestecul de ceapă și se condimentează cu zeama de lămâie după gust. Se fierbe până se usucă verdețurile.



https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/bfe192e2.jpg


Tăiați brânza în cubulețe mici, adăugați în tigaie. 
Puneți  piperul, sarea și amestecați. 
  Se ia de pe foc și se răcește - aceasta este umplutura.


https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/b9be7ca6.jpg


Ținând prima foaie de aluat, ungeți-o ușor cu unt topit. Îndoiți-o de-a lungul pentru a face o bandă de aproximativ 10 cm lățime. Ungeți ușor marginea superioară a benzii cu unt topit. 

Puneți o linguriță cu umplutura din tigaie pe un capăt al benzii, la aproximativ 3 cm de margine și înfășurați marginea pe umplutură.


https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/bc236da0.jpg


Acum ridicați colțul și îndoiți-l pe diagonală pentru a face un triunghi. Continuați să pliați prin zdrobirea umpluturii până când întreaga bandă este pliată într-un plic triunghiular. Când pliați, închideți toate găurile astfel încât umplutura să nu se scurgă.


https://1gr.tv/wp-content/uploads/2017/07/b9762e41.jpg


Puneți micile plicuri strâns pe o foaie de copt unsă. Se unge cu un ou bătut și se coace într-un cuptor preîncălzit la 160 ° C timp de 20 de minute sau până când devin crocante și aurii.



Imagini pentru trigoane cu spanac



Spanakopita Recipe - the popular and delicious Greek recipe for Spinach and Feta Pie is now a finger-friendly appetizer! www.savingdessert.com