Plăcințelele / trigoanele cu umplutură de frunze de sfeclă sunt foarte gustoase și provin din insula greacă Mytilene.
INGREDIENTE
400 g aluat foietaj
100 g Frunze de sfeclă /sau spanac
1 tulpină medie de praz
1 ceapă mică
2-3 căței de usturoi
350 g feta
ulei de măsline
suc de lămâie
sare, piper negru proaspăt măcinat
1 ou pentru ungere
100 g Frunze de sfeclă /sau spanac
1 tulpină medie de praz
1 ceapă mică
2-3 căței de usturoi
350 g feta
ulei de măsline
suc de lămâie
sare, piper negru proaspăt măcinat
1 ou pentru ungere
MOD DE PREPARARE - PAS CU PAS
Cojiți ceapa și tăiați-o în cubulețe foarte mici. Cojiți și tocați usturoiul în felii subțiri. Clătește prazul, tăiat în inele subțiri. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjiți ceapa, prazul și usturoiul la foc mic.
Tăiați vârfurile frunzei de sfeclă, tăiați capetele cele mai dure, tocați bine restul - se pun apoi în tigaie cu amestecul de ceapă și se condimentează cu zeama de lămâie după gust. Se fierbe până se usucă verdețurile.
Tăiați brânza în cubulețe mici, adăugați în tigaie.
Puneți piperul, sarea și amestecați.
Se ia de pe foc și se răcește - aceasta este umplutura.
Ținând prima foaie de aluat, ungeți-o ușor cu unt topit. Îndoiți-o de-a lungul pentru a face o bandă de aproximativ 10 cm lățime. Ungeți ușor marginea superioară a benzii cu unt topit.
Puneți o linguriță cu umplutura din tigaie pe un capăt al benzii, la aproximativ 3 cm de margine și înfășurați marginea pe umplutură.
Acum ridicați colțul și îndoiți-l pe diagonală pentru a face un triunghi. Continuați să pliați prin zdrobirea umpluturii până când întreaga bandă este pliată într-un plic triunghiular. Când pliați, închideți toate găurile astfel încât umplutura să nu se scurgă.
Puneți micile plicuri strâns pe o foaie de copt unsă. Se unge cu un ou bătut și se coace într-un cuptor preîncălzit la 160 ° C timp de 20 de minute sau până când devin crocante și aurii.