sâmbătă, 16 mai 2020

EXERCIȚII FIZICE DISTRACTIVE CARE DEZVOLTĂ CREIERUL




​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 0



EXERCIȚIUL  URECHE - NAS (îmi amintește de Stan și Bran)

  Acest exercițiu pare simplu la prima vedere. Tot ce ai nevoie este să-ți atingi nasul cu degetele mâinii drepte și să iei urechea dreaptă cu mâna stângă. Apoi aplecați-vă mâinile și schimbați-le: stânga - pe nas, dreapta - pe urechea stângă.

De fapt, rareori cineva face față sarcinii de prima dată, dar cu o pregătire zilnică obișnuită, rezultatul va fi cu siguranță. Și ambele emisfere ale creierului vă vor mulțumi pentru ajutorul lor în coordonarea muncii lor.




​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 1


EXERCIȚIUL  ”ENERGIZER”

Un instrument excelent de relaxare a mușchilor gâtului și a umărului, epuizat de lucrările sedentare. Pune mâinile pe masă și coboară încet bărbia până când este pe pieptul tău. Rămâneți în această poziție câteva secunde, apoi, cu o respirație adâncă, ridicați capul, înclinați-vă înapoi, îndreptați umerii, dezvăluind maxim pieptul. Mâinile rămân încă pe masă. Pe măsură ce expiri, relaxați-vă. Repetați exercițiul de două -până la 5 ori .

Acest exercițiu va oferi oxigen celulelor musculare și activează aparatul vestibular (urechea)


​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 2


EXERCIȚIUL  DE  DESEN  ”ÎN OGLINDĂ”

Pentru a finaliza exercițiul, veți avea nevoie de o foaie de hârtie și de două creioane sau carioca/marker. Ambele mâini trebuie să deseneze modele simetrice în același timp. Orice imagini: numere, simboluri, cifre, litere. Continuați în timp ce activitatea este distractivă. Acest exercițiu sincronizează funcționarea emisferelor cerebrale, crescând performanța generală a acestuia.

Unii psihofiziologi consideră că este util să alternați mâinile stânga și dreapta atunci când efectuați acțiuni cotidiene: în timpul pieptănării, periajului pe dinți, mâncării. Astfel de exerciții ajută la crearea de noi conexiuni neuronale în creier și contribuie la dezvoltarea lui constantă.


​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 3


EXERCIȚIUL  ”CÂRLIGUL”
Dr. Paul E. Dennison fondatorul  ”Brain Gym” - California  sfătuiește să folosești acest exercițiu pentru ameliorarea stresului psihoemoțional și restabilirea echilibrului emoțional.

Stând pe un scaun, îndreptați-vă cât mai mult. Încrucișează-ți picioarele: glezna piciorului stâng ar trebui să fie deasupra gleznei piciorului drept. 

Acum brațele - răsuciți-le ca în imagine si așezați-le unul peste altul și conectați  și degetele de la mâini (întrepătrundeți-le) - degetul mare al mâinii drepte ar trebui să fie deasupra degetului mare al mâinii stângi . Întoarceți-vă palmele în interior, astfel încât să fie în fața pieptului. Apăsați vârful limbii pe palat și stați în această poziție timp de câteva minute, privind direct în față.


​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 4

EXERCIȚIUL  ”BUFNIȚA” 

Cu mâna dreaptă, apucați umărul stâng și întoarceți încet capul de la stânga la dreapta, flexând mușchiul. Întorcând capul până la dreapta, expirați. În timp ce expirați, strângeți degetele și spuneți „Uau!”, Deschizând ochii cât mai mult posibil. Întoarceți-vă capul dintr-o parte în alta de mai multe ori, schimbând mâinile.

Atunci când efectuați acest exercițiu, sunt implicate toate cele trei canale de percepție - vizuală, kinestezică și auditivă, care nu numai că ajută la ameliorarea tensiunii musculare, dar stimulează și gândirea creativă și vorbirea.


​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 5

EXERCIȚIUL  ”SFINȚENIE”

Pentru a calma tensiunea și sistemul nervos, următoarele mișcări sunt sugerate în cartea „Gimnastica pentru minte”.

Conectați vârfurile degetelor, ca și cum ați prinde minge mică în palme. Mâinile ar trebui să fie în fața pieptului. Țineți capul drept, dar priviți în același timp mîinile. Prindeți vârful limbii între dinți. Țineți această poză timp de câteva minute.

Acest exercițiu are ca scop îmbunătățirea activității separate a emisferelor stânga și dreapta ale creierului și vă permite să vă relaxați cât mai mult.


​Веселые физические упражнения, которые развивают мозг 6

EXERCIȚIUL ”ELEFANTUL”

Acesta este principalul exercițiu, care, potrivit autorului acestei tehnici, Paul Dennison, ajută la realizarea armoniei între corp și minte.

Apăsați capul spre umărul stâng, întindeți mâna stângă cu degetele înainte și apoi trasați o figură orizontală - cifra opt (semnul infinit) în aer - pornind de la centru, apoi în sus în sensul acelor de ceasornicîn timp ce urmăriți cu ochii mișcarea degetelor. 

Repetați de 3 ori, apoi schimbați brațul și poziția capului.

Exercițiul „Elefantul” este considerat cel mai eficient, deoarece implică toate părțile creierului.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41ZEk-1ibnL._SX351_BO1,204,203,200_.jpg


Mintea, ca și corpul, poate fi antrenată, iar regularitatea este importantă pentru a obține rezultatul scontat. Pentru acest ”sport”, nu aveți nevoie de echipament special, nici de aparate și nici de un spațiu adecvat.

Tot ce aveți de făcut este să vă amintiți doar de exercițiile care v-au plăcut cel mai mult și, atunci când aveți câteva minute libere, este perfect daca vă antrenați puțin.



Paul DENNISON – Braingym France

Dr. Paul Dennison