INGREDIENTE:
• Roșii - 5-6 buc.
• Piept de pui - 200 g
• maioneză - 3 lingurițe. l.
• Brânză tare - 100 g
• Sare - după gust
• Ardei - după gust
MOD DE PREPARARE :
1. Roșiile se aleg mici și tari, astfel încât în procesul de coacere să nu se transforme în terci.
2. Clătiți și uscați pieptul de pui, tăiați-l în bucăți mici cu un cuțit ascuțit.
Prăjiți pieptul de pui tocat într-o tigaie, presărat cu sare și piper, până se rumenesc toate bucățelele de carne.
3. La roșii, tăiați partea superioară și îndepărtați ușor miezul cu o linguriță.
Nu aruncați pulpa unei roșii, veți putea face un sos minunat pentru carne - adăugați doar condimentele preferate, usturoiul, sarea - și puneți totul într-o cratiță pe aragaz, la foc mic!
4. Umpleți roșiile cu pieptul prăjit.
5. Deasupra, puneți ½ linguriță de maioneză (cât mai puțin posibil, în funcție de mărimea tomatei) și se presară cu multă brânză rasă pe o răzătoare fină.
6. Coaceți roșiile la cuptor timp de 15-20 de minute la o temperatură de 180–200 ºC.
Poftă bună!