luni, 11 mai 2020

PRĂJITURĂ ECONOMICĂ - + IMAGINI PREPARARE ”PAS CU PAS”






Această prăjitură nu are un nume special, i se spune ”prăjitură economică” și veți vedea de ce - este o prăjitură de casă foarte gustoasă, care este pregătită din cele mai simple și mai accesibile produse, care sunt aproape întotdeauna disponibile în bucătărie.


INGREDIENTE:

     Făină - 500 g
     Unt / margarină de bună calitate - 180 g
     2 ouă
     Zahăr - 150 g
     Smântână  - 100 ml
     1 lingură praf de copt;
     Un vârf decuțit de sare;
     1 cană gem gros, magiun  sau peltea.




https://dela-ruk.ru/wp-content/uploads/2020/02/1-5.jpg


MOD  DE  PREPARARE :

Topiți untul, adăugați zahărul, smântâna și un vârf de sare. Amestecați bine cu un tel.






Când amestecul s-a răcit, adăugați ouăle și bateți din nou. (s-a răcit de la untul topit prin încălzire)




Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la aluat.









Se obține un aluat moale care este gata atunci când nu se mai lipește de mâini. Separați o treime din aluatul întreg și aplatizați-l într-o pungă / folie de plastic și puneți la congelator 20 de minute.





Restul de aluat este  întins cu mâna pe un pergament (un dreptunghi), dimensiunea aproximativă este de 30x40 cm, grosimea de 0,5 cm.  - de fapt, dimensiunile tăvii de la cuptorul aragazului vostru.


Ungeți aluatul cu un strat uniform de gem / magiun / peltea.





Acum luăm aluatul pus în frigider și, așa cum este de întărit, îl dăm pe o răzătoare - ca în imaginea de mai jos - atât de  des.

Când totul este gata, punem tava la cuptorul încălzit în prealabil - la temp. 180 grade C - și lăsăm timp de aprox. o jumătate de oră.




După coacere, lăsați să stea 5-10 minute, apoi tăiați în pătrate / romburi porționate.  Pentru aspect, puteți presăra deasupra, zahăr pudră vanilat sau scorțișoară.





Poftă bună !