duminică, 18 august 2019

MÂNCARE RUSEASCĂ din carne tocată și ciuperci - delicioasă, ușor de preparat și ieftină



big_319622 (673x449, 213Kb)

INGREDIENTE

(pentru 2 porții)

Carne tocată de porc - 350 g

Champignons - 180 g

Tomate - 1 buc.

Ceapă - 1 buc.

Brânză tare - 60 g

Usturoi - 2 cățe
i

Ulei de floarea soarelui - 3 linguri. 

Sare după gust

 P
iper  negru măcinat - după gust

Verdeață  proaspătă (pentru decorare) - după gust



MOD  DE  PREPARARE

Pregătiți toate ingredientele necesare.



Puneți carnea tocată de porc într-un bol, sare, piper și amestecați bine cu mâna. Va fi mai bine dacă bateți carnea tocată. Pentru a face acest lucru, carnea  trebuie frământată în mână și aruncată în bol de mai multe ori. 

Ca urmarecarnea tocată va deveni mai plastică și îșva păstra forma mai bine .



Punețcarnea pregătită pe o foaie de pergament și di-forma unui tort mic. Diametrul trebuie să fie aproximativ egal cu diametrul tigăii în care va fi prăjită . 

Eu am dat o formă cu un diametru de 17 cm și o grosime de aproximativ 1,5 cm.



Se încălzește 1,5 lingurițăde ulei vegetal  într-o tigaie. 
Acum,  puneț carnea așezată pe o foaie de pergament într-o tigaie. Apoi scoateți cu atenție pergamentul.




Se prăjește la foc mare timp de aproximativ 5 minute, până se rumenește pe o singură parte - veți vedea de ce.



Apoi, întorcând partea prăjită în sus, transferați carnea într-o farfurie 
termorezisten sau pe o tavă de copt care poate fi pre-acoperită cu folie.




Pregătiți ciupercile: 
Tăiați ciupercile în felii subțiri, după ce, evident,  le-ați curățat.
Cojiți și tocați ceapa în jumătate de inele.
Cojiți și tocați usturoiul.




Se încălzește 1,5  linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie. Puneți ciupercile cu ceapa și usturoiul în tigaie și prăjiți la foc mare aproximativ 5 minute, amestecând ocazional. 
Sări foarte puțin.



Puneți ciupercile prăjite cu ceapă pe carnea tocată șprăjită.
Porniți cuptorul pentru a-l încălzi la 190 de grade.




Tăiați roșia în felii subțiri.
Radeți brânza pe forma mare a răzătoarei.



Pe un strat de ciuperci cu ceapă, întindeți cercurile de roșii.



Apoi așezați brânza.


Coaceți în cuptorul încălzit la 190 de grade  aproximativ 20 de minute.



La final va arăta așa....se poate servi f. bine cu garnitură de salată verde



Se servește fierbinte.
Poftă  bună !