INGREDIENTE
(pentru 2 porții)
Carne tocată de porc - 350 g
Champignons - 180 g
Tomate - 1 buc.
Ceapă - 1 buc.
Brânză tare - 60 g
Usturoi - 2 căței
Ulei de floarea soarelui - 3 linguri.
Sare după gust
Piper negru măcinat - după gust
Verdeață proaspătă (pentru decorare) - după gust
MOD DE PREPARARE
Pregătiți toate ingredientele necesare.
Puneți carnea tocată de porc într-un bol, sare, piper și amestecați bine cu mâna. Va fi mai bine dacă bateți carnea tocată. Pentru a face acest lucru, carnea trebuie frământată în mână și aruncată în bol de mai multe ori.
Ca urmare, carnea tocată va deveni mai plastică și își va păstra forma mai bine .
Puneți carnea pregătită pe o foaie de pergament și dați-i forma unui tort micuț. Diametrul trebuie să fie aproximativ egal cu diametrul tigăii în care va fi prăjită .
Eu am dat o formă cu un diametru de 17 cm și o grosime de aproximativ 1,5 cm.
Se încălzește 1,5 lingurițăde ulei vegetal într-o tigaie.
Acum, puneți carnea așezată pe o foaie de pergament într-o tigaie. Apoi scoateți cu atenție pergamentul.
Se prăjește la foc mare timp de aproximativ 5 minute, până se rumenește pe o singură parte - veți vedea de ce.
Apoi, întorcând partea prăjită în sus, transferați carnea într-o farfurie
termorezistentă sau pe o tavă de copt care poate fi pre-acoperită cu folie.
Pregătiți ciupercile:
Tăiați ciupercile în felii subțiri, după ce, evident, le-ați curățat.
Cojiți și tocați ceapa în jumătate de inele.
Cojiți și tocați usturoiul.
Cojiți și tocați usturoiul.
Se încălzește 1,5 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie. Puneți ciupercile cu ceapa și usturoiul în tigaie și prăjiți la foc mare aproximativ 5 minute, amestecând ocazional.
Sărați foarte puțin.
Puneți ciupercile prăjite cu ceapă pe carnea tocată și prăjită.
Porniți cuptorul pentru a-l încălzi la 190 de grade.
Tăiați roșia în felii subțiri.
Radeți brânza pe forma mare a răzătoarei.
Pe un strat de ciuperci cu ceapă, întindeți cercurile de roșii.
Apoi așezați brânza.
Coaceți în cuptorul încălzit la 190 de grade aproximativ 20 de minute.
La final va arăta așa....se poate servi f. bine cu garnitură de salată verde
Se servește fierbinte.
Poftă bună !
Poftă bună !