sâmbătă, 17 august 2019

PIATRA DE AZURIT - proprietăți magice și vindecătoare






Azuritul face parte din clasa carbonatilor anhidri ce se formeaza prin procesele chimice de degradare a calcopiritei sau a altor minirale din categoria sulfitilor de fier sau cupru. Se intalneste cel mai des sub forma de agregate masive impreuna cu malachitul, mineral din aceasi clasa. In combinatie cu acesta mai poarta si numele de Azurit – Malachit


Cunoscut in atichitate si sub numele de „Piatra Raiului” – denumire data de chinezii antici datorita proprietatii acestuia de a deschide „porti ceresti”. Cristalul de Azurit a fost recunoscut si venerat in toate civilizatiile antice pentru proprietatile sale, in special pentru proprietatea cristalului de a facilita conexiunea cu Spiritul si Divinitatea, de a deschide acele porti ceresti. Puterea si modul in care era folosit fiind un secret rezervat doare celor mai inalti preoti si preotese.

In Egiptul antic si Imperiul Roman era folosit in cadrul ceremoniilor spirituale si religioase, fiind considerat o piatra sacra ce faciliteaza conexiunea cu Zeii. Foarte apreciat de catre preotii si preotesele anticului Egipt, fiind folosit pentru a atinge stari de constiinta divina.

Pentru Nativii Americani, in cunoasterea Indienilor Americani, Azuritul era considerat o piatra sacra. Magia ei facilitand contactul cu Spiritul, intelegerea conexiunii si informatiei oferite.

Pentru Mayasi era considerata o piatra magica ce facilita comunicarea cu Spiritul, comunicarea cu Divinitatea.




Culoarea data de pigmentul de azurit reprezenta nobilitatea si spiritualitatea. Se regaseste foarte des folosit in cadrul lacaselor de cult, in marile biserici si temple ale lumii, folosit la realizarea picturilor, frescelor si vitralior pentru a simboliza latura spirituala a lumii ce ne inconjoara.

Folosit in ceremonii spirituale sau religioase, in vopsirea textilelor sau pictura templelor, Azuritul activeaza latura spirituala a Fiintei Noastre. In istorie a fost recunoscut si respectat de toate popoarele pentru proprietatile sale. In zile noastre Azuritul isi pastreaza proprietatile pentru care era cunoscut, exercitand o influenta puternica in constientizarea si perceptia noastra asupra planului spiritual si conexiunuea cu Divinitatea



PROPRIETĂŢI  METAFIZICE


Niciun alt cristal nu poarta o vibratie mai pura a energiei culorii de albastru inchis decat Cristalul de Azurit. Acesta faciliteaza viziunea interioara, puterile metafizice si perceptia intuitiva, ghidand omul spre iluminare din cele mai vechi timpuri.

Faciliteaza intelegerea dogmelor si credintelor deschizand calea spre adevarata natura a lumii inconjuratoare. Te face sa explorezi necunoscutul cu claritate si fara frica aliniindu-ti perceptia la fortele invizibile ce tin aceasta lume in miscare. Vechile dogme si credinte vor iesi la suprafata pentru a fi testate in prezenta adevarului.


Energizeaza, echilibreaza si activeaza centrul energetic superior, iar in timp va alinia toate chakrele si va mentine in echilibru fluxul energetic dintre acestea. Vibratia culorii de Albastru Indigo si Albastru Inchis energizeaza si activeaza cea de a 6-a chakra si glanda pinuala facilitand deschiderea celui de-al 3-lea Ochi.

Asocierea numerologica cu numarul 1 intareste matricea cristalui de Protector si puterea de Constructor, oferind utilizatorului vointa necesara de a duce la final proiectele dorite si protectia acestora de energia negativa din interior (griji, indoieli, frici) cat si de influente din exterior (invidie, distrageri, intentii negative).

Ajuta si sustine interesul celor aflati in zodia Sagetator pentru filozofiile lumii, interes care ii poate conduce spre trezirea spirituala, iar pentru cei nascuti sub semnul Taurului mareste controlul si increderea in sine. Reprezinta talismanul norocos al celor nascuti in zodia Capricornului, simbolizand intelegere si descoperire, cat si promovarea unui simt al justitiei



ENERGIA CRISTALULUI  DE  AZURIT

Energia cristalului este data de culoarea si matricea acestuia. Actioneaza asupra centrului energetic superior, chakrele 5 si 6, sistemului circulator si sistemului cristalin dens a corpului – sistemul osos. Acesta exercita o energie de regenerare asupra corpului fizic si stabilizare a planurilor spirituale si emotionale.

Poate fi folosit in multe feluri, insa Cristalul de Azurit e cel mai bine utilizat pe termen lung, folosirea lui necesitand rabdare si exercitiu. Este un cristal cu o energie incredibil de puternica pe care ai vrea sa-l ai in colectia ta de cristale.

MARESTE

Puterea de concetrare, memorarea si retinerea de informatie, imaginatia, intuiitia si inspiratia, cat si puterile psihice ale utilizatorului.

AJUTA

In procesele de studiu, invatarea de noi stiinte, examene si in abordarea unui nou tipar de invatare pentru o mai buna intelegere. In realizarea adevarului, cercetarea trecutului si viitetilor anterioare. In recunoasterea energiei in ceilalti si lumea inconjuratoare.

OFERA

Relaxarea necesara pentru a atinge o stare meditativa, claritate si increderea de sine.

CRESTE

Vibratia si echilibreaza fluxul energetic in corpul fizic si energetic.

STIMULEAZA

Puterile psihice, dezvoltarea spirituala si capacitatea de a percepe energia din jurul nostru.

PROTEJEAZA

Independenta, perceptia mentala si sanatatea fizica, precum si un bun ajutor in depasirea posibilelor complexe de inferioritate prin inlaturarea fricilor, fobiilor si timiditatii

DESCHIDE

Canalele din corpul energetic si inlatura blocajele facilitand puterile metafizice, intelepciunea si perceptia spirituala. Deschide cel de al 3 – lea ochi facilitand conexiunea cu planul Astral, Spiritul si Divinitatea.




Energia cristalului in vindecare

Se adreseaza in special afectiunilor din centrul superior energetic, legate de chakra 5 si 6, afectiuni ale creierului, gatului, dereglari si disfuctionalitati ale glandei tiroide, pineale si  afectiuni ale ochilor si urechilor.
Capacitatea lui de echilibrare a fluxului de energie ajuta si in detoxifierea intregului organism, ajutand in vindecarea rinichilor, vezicii, afectiunile ficatului si a splinei. Intareste sistemul circulator si regleaza oxigenarea in corp, iar actiunea la nivel celular creaza o vibratie regeneratoare in corpul biologic.
Este considerat un puternic vindecator pentru reumatism, artrita, ostereoporoza. 

Ajuta in realinierea coloanei vertebrale si ameliorarea afectiunilor vertebrelor, cutii toracice, a articulatiilor, a oaselor care provoaca disfuctionalitati, in special cele care au malformatii.
Actiunea asupra chakrei a 5-a ajuta in echilibrarea si regenerareea glandei tiroide.




Utilizare

Recomandat in procesele de studiu, meditatii de vindecare a corpului fizic, echilibrarea si energizarea chakrelor, cat si a fluxului de energie dintre acestea. Pentru identificarea si eliminarea blocajelor energetice care pot cauza afectiuni in corpul fizic.

In sesiuni de visare declanseaza si mentine vise profetice. Subiectul visului aduce informatie asupra anumitor blocaje sau etape pe care e nevoie sa le intelegi pentru a accesa niveluri spirituale superioare sau pentru a depasi unele obstacole ce iti blocheaza succesul in viata. Uneori subiectul visului se refera la un eveniment din viata ta aflat in viitorul foarte apropiat.